نگاهی به این خبر
به گزارش
سافت گذر، گسترش اینترنت و تکنولوژی، باعث شده است تا برای فعالیت های مختلف از جمله مربوط به وای فای، پهنای باند بیشتری لازم باشد که در تحقیقات به این نتیجه رسیده اند رِنج فرکانسی جدید می تواند این نیاز را رفع کند.
رِنج تکنولوژی های بیسیم
تقریباً همه وسایل خانه (تلویزیون، یخچال، چراغها و . . . ) به گوشی متصل می شوند بنابراین با گسترش استفاده از این فناوری ها، به پهنای باند بیشتری نیاز است.
محققان دانشگاه براون، رِنج فرکانسی جدیدی کشف کرده اند که روزی می تواند به درد انسان و این وسایل بخورد.
این فرکانس در منطقه دارای تراهرتز و بسامد مورد استفاده قرار می گیرد که به نظر داشمندان روزی به کار انسانها خواهد آمد. آن طور که این تیم تحقیقاتی می گوید، پیش از این نیز تیمهایی بودند که چنین برنامه ای را آزمایش کردند ولی به نتایج جامعی نرسیدند.
محققان این دانشگاه بر این باورند که فناوری تراهرتز برای ارتباطات بیسیم معمولی بسیار مناسب است و می تواند برای لینک های وایرلس مبتنی بر فیبرنوری نیز مفید باشد. البته در گذشته محققان فکر می کردند ایجاد چنین روابطی، غیرممکن است.
فرکانس تراهرتز بسیار زیاد است که به بیش از 95 گیگاهزتر می رسد. در حقیقت، این بسامد از امواج وای فای های معمولی موجود بسیار فراتر است.
اتصال اشیاء به یکدیگر
در این مطالعه، محققان هم خطوط مرئی تولید کردند و هم خطوط نامرئی. آنها سپس سیگنالهای تراهرتز را مستقیماً به رسیور فرستادند.
برای آزمایش های دارای خطوط نامرئی، برای منعکس کردن سیگنال، از اشیائی شبیه زغال، در، فویل آهنی و . . . استفاده کردند.
در یک مرحله از این آزمایش، فرستنده و رسیور، در جاهایی قرار گرفته بودند که اصلاً برای هم قابل مشاهده نبودند. بهرحال سیگنال از فرستنده ارسال و پس از برخورد با دیوار، توسط رسیور دریافت می شد.
این برای نخستین بار است که انجام چنین آزمایشی با نور نامرئی در چنین بسامدی و با سیگنال تراهرتز ممکن می شود.
این یافته های جدید باعث از بین رفتن شک و شبهه های قدیمی درباره امکان استفاده از فرکانس جدید می شود.
البته در مورد خطرات و فواید آنها برای سلامتی انسان، هنوز باید تحقیق شود ولی خودِ عمل نشان داد که می توان رِنج فرکانسی جدیدی تولید نمود.
وجود این فناوری با توجه به گسترش استفاده از اینترنت بسیار مهم است زیرا پهنای باند فعلی پاسخگوی تقاضاهای انسانها نیست.
منبع: futurism.com